Természetes édesítőszer
A Xilit cukorhoz hasonlóan oldódik, sütésre-főzésre is kiváló. Cukor helyettesítésére, azzal megegyező gyakorisággal és mennyiségben ajánlott. Tökéletes hideg- és meleg italok, sütemények gyümölcskrémek édesítésére.
Összetevők
A nyírfacukor fogyasztásának előnyei
- alacsony energiatartalmú
- alacsony Glikémiás Indexű (7)
- diétás és diabetikus étrendhez ideális (lassan szívódik fel, a szervezet vércukorszintjét alacsonyan tartja)
- nem szolgál táptalajul a foglepedék képző baktériumoknak (védi a fogakat)
- cukorbetegek is fogyaszthatják
Xilit felhasználása
- hagyományos kristálycukor helyett (1:1 arányban)
Figyelmeztetés: érzékeny gyomrúak fokozatosan szoktassák hozzá szervezetüket a xilithez! Szokásos adagja az első néhány alkalommal napi 1 kiskanál. Nagymennyiségben fogyasztva hashajtóhatású lehet!
Karamellizálásra, tészták kelesztésére nem alkalmas.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.