Lúgosító zöldalga
A spirulina egy édesvízi kék-zöld mikro alga, mely rendkívül magas klorofill tartalmának köszönhetően kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését. Nevét spirál alakjáról kapta.
Mérete kb. 100-szor nagyobb a többi algáénál, sejtje gyakran szabad szemmel is látható. A chlorellához hasonlóan nagyon magas a növényi fehérje tartalma (akár 60-65% is lehet). Ezek komplett fehérjék, ami azt jelenti, hogy biztosítják mind a 8 esszenciális aminosavat, a megfelelő arányban. A legtöbb növényi eredetű fehérje nem komplett fehérje, mert 1 vagy több aminosav nem található meg bennük. További előny, hogy a spirulina ezeket az aminosavakat könnyen emészthető formában nyújtja számunkra, így azok nem vesznek kárba az emésztés során.
Vitaminokban (A, B és E), aminosavakban, ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, kalcium, magnézium, cink, foszfor, mangán, vas és szelén) és enzimekben gazdag, immunrendszerünk nagyszerű segíthetője. A vitaminok közül a B12 is megtalálható benne, melyet a növényi eredetű ételek közül csak nagyon kevés tartalmaz, így a vegetáriánusoknak ideális táplálék.
Spirulina felhasználási javaslatok
- pajzsmirigy alulműködés
- lúgosítás
Spirulina felhasználási javaslata
- napi 2-3 teáskanál paradicsom, alma vagy más karakteres ízű gyümölcsléhez keverve.
Organiqa Bio Spirulina por kiszerelése: 125g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.