Ha szeretnél egészséges, tápláló és ízleteset köreteket készíteni magadnak és családodnak, válaszd a reformkonyha köret csomagunkat. Változatos köretek, amiket ki kell próbálnod!
Dénes-Natura Barnarizs 500g
A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Mit tartalmaz egy rizsszem?
A héj alatti rész tartalmazza az értékes B vitaminokat, ezenkívül pedig értékes fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat, kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 vitaminokat, esszenciális aminosavakat is.
Barnarizs 500g
Dénes-Natura fehér jázmin rizs 250g
"Illatos" aromás rizsfajta. Egész dél-kelet Ázsia közkedvelt, illatos hosszúszemű rizsfajtája a jázminrizs, melyet nagy valószínűség szerint Taiföldön kezdtek először termeszteni. 12-18 hónappal a betekarítás után kell fogyasztani. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez (pl. kínai ételekhez). Pároláskor a szemek megpuhulnak, egymáshoz tapadnak - így könnyen lehet pálcikával fogyasztani. Nem ajánlott sütemény készítéshez vagy rizottó típusú ételekhez. Minél idősebb a rizs, annál szárazabb, és így több vizet vesz fel főzésnél.
Fehér jázmin rizs 250g
Dénes-Natura hántolt köles 500g
A legjobb lúgosító gabona. A köles legősibb termesztett gabonaféle Kínában már a rizs fogyasztása előtt fő élelem forrás volt. Németország területén már a Római birodalom idejében is termesztették.
A köles fehérje tartalma 10-15%. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Héjában és a héj alatti részben B-vitamin, míg csírájában nagy mennyiségű E-vitamin található. Ásványi anyagai közül érdemes megemlítenünk a káliumot, foszfort, magnéziumot és kalciumot. A kálium a szívizom működését szabályozza, míg a magnézium és a foszfor a szellemi munkánál a fáradság ellen nyújthat védelmet.
Hántolt köles 500g
Dénes-Natura Bulgur 500g
A bulgur magas E-vitamin tartalommal rendelkezik. A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék. Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként. A bulgur lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs.
Bulgur 500g
Dénes-Natura enyhén pirított hajdina 250g
A hajdina (más néven pohánka, tatárka) . Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos. Botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. A jellemző tápanyaga a többi gabonaféléhez hasonlóan a szénhidrát, amely 56-77%-ban keményítő, 17-20%-ban élelmi rost, ennek 12-17%-a cellulóz, valamint hemicellulózt és lignint is tartalmaz.
Hántolt pirított hajdina 250g
A csomag tartalma: 1 db, Dénes-Natura Barnarizs 500g, 1 db Dénes-Natura fehér jázmin rizs 250g, 1 db Dénes-Natura hántolt köles 500g, 1 db Dénes-Natura Bulgur 500g, 1 db Dénes-Natura enyhén pirított hajdina 250g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.