A rozsnak magas az élelmi-rost tartalma, emellett E- és B1-vitamint, kalciumot, szénhidrátot, fehérjét, lizint, ásványi sókat és keményítőt tartalmaz. Fogyasztása javítja a bélműködést és csökkenti a koleszterinszintet.
A rozspehely elkészítéséhez a rozsszemeket egy speciális eljárással pehellyé lapítják, illetve emészthetővé teszik. A rozspelyhet használhatjuk, sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, illetve müzlialapként is kitűnő.
A rozspehely igen tápláló, diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Rozspehely felhasználása
- Elkészítése: 2-3 perces főzéssel. Mazsolával mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energia: 1532 kJ (336 kcal)
- fehérje: 9,3 g
- zsír: 1,2 g
- szénhidrát: 77,4 g
Kiszrelés: 500g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.