Kellemes ízű, aromájú étolaj.
Az agy és idegrendszer egészségét szolgálja. A sportolók elsősorban állóképességük növeléséért becsülik. Az E- vitaminnak természetben fellelhető egyik legbőségesebb forrása. A növényolajok közül kiemelkedően nagy (extraordinarily high) mennyiségben tartalmaz biológiailag értékes „minor” vegyületeket: tokoferolokat (0,3-0,5%) szterineket. Ezért gyógyhatású élelmiszerként („health food”-ként) használható.
Zsírsavösszetétele is kedvező
- esszenciális zsírsavtartalma 50-70%.
A ma még inkább csak reformboltokban kapható olaj kb. 8 hónapig őrzi meg frissességét, felbontás után tároljuk hűtőszekrényben, és két hónapon belül fogyasszuk el. Már egy evőkanál búzacsíra-olaj fedezi a napi E-vitamin szükségletünket.
Salátaszószok készítéséhez keverhetjük napraforgó- és kukoricacsíraolajokkal. A tisztán, természetes úton hidegsajtolással kinyert búzacsíraolaj számos olyan esszenciális zsírsavat tartalmaz, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, mégis nélkülözhetetlenek az alapvető életfunkciókhoz. A növényi zsiradékok közül a búzacsíraolaj természetes E vitamin (Tokoferol) tartalma messzemenően a legmagasabb.
Ennek köszönhetően gyakran felhasználják az olajat üveges babaételek készítéséhez. Az E vitamin az emberi szervezet számára nyújt természetes oxidációs védelmet. Mivel folyamatos fizikai és pszichikai terhelésnek vagyunk kitéve, szervezetünkben nem kívánatos anyagcseretermékek (pl. gyökök) képződnek. Ezeket az E vitamin semlegesíti és káros hatásaikat leblokkolja.
Solio Hidegen sajtolt búzacsira olaj kiszerelése: 200 ml
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.