Mákolajunkat (mint minden más magolajat) hideg sajtolással állítjuk elő az adalékmentes végtermék és a legmagasabb beltartalmi érték elérése érdekében. A mákolaj aranysárga színű, rendkívül kellemes ízű olaj, pirított mákra jellemző illattal.
A felhasznált tisztított, étkezésre szolgáló mákszemben (kerti mák) és az ebből sajtolt olajunkban nincsenek már benne azok az altató és nyugtató hatású alkaloidok amelyek a magas ópium tartalmú fajták gubóinak tejnedvében vannak jelen ezért ilyen hatásra nem kell számítanunk. Közkedveltsége egyrészt a rendkívül kellemes íz világának másrészt tradicionális értékének tudható be.
- A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetnek citrommal, gránátalmával, sőt akár édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve kész sütemények ízesítéséhez is használhatjuk. Ügyelnünk kell azonban, hogy sütés/főzés közben ne használjuk mivel az olaj nem jól hevíthető!
- Tartalmaz Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat melyek elősegítik az egészséges vérkeringést, erősítik az immunrendszert és lassítják az öregedés folyamatait. Ezen felül tartalmaz E-vitamint, mint fontos antioxidánst mely segít a szervezet szabadgyökeinek lekötését és az egészséges sejtképződést.
- Jótékony hatásai közé sorolható, hogy csökkenti a trombózis és az embólia kialakulásának lehetőségeit. Növelheti szellemi teljesítő képességet és csökkentheti a vérnyomást!
Összetevők:
100% mákolaj
Nyomokban szezámmagot, mustármagot, és dióféléket tartalmaz
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 3695 kJ / 899 kcal
Zsír: 99,86g
- amelyből telített zsírsav: 11,17g
- többszörösen telítetlen zsírsav: 72,57g
Szénhidrát: 0,03g
- amelyből cukor: 0,03g
Fehérje: 0,2g
Só:0,2g
E-vitamin: 4,6g
NRV% 38
Omega-3 zsírsav: 0,08g
Omega-6 zsírsav: 72,49g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.