Szafi Fitt Paleo nyújtható lisztkeverék édesítőszerrel (paleo és vegán, gluténmentes) 1000g
Nyújtható lisztkeverék édes, kelt tésztás receptek elkészítéséhez.
Bármi elkészíthető belőle, ami egy hagyományos kelttésztás receptből, például: bukta, kakaós csiga, batyu, bejgli, piték stb. a blogon lévő recepteket követve.
Összetevők: kókuszliszt, tápiókaliszt, édesítőszerek (eritrit, szteviol glikozidok), útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúsgáot szabályozó anyag (citromsav), konjacliszt
Átlagos tápérték:
|
100g termékben:
|
Energia:
|
914 kJ (218 kcal)*
|
zsír:
- amelyből telített zsírsavak:
|
2,8 g
2,5 g
|
szénhidrát:
- amelyből felszívódó:
- amelyből cukrok (1):
- amelyből poliolok(2):
|
54,8 g***
28,6 g
6,3 g
26,2 g
|
rost:
|
26,5 g
|
fehérje:
|
6,6 g
|
só:
|
0,04 g
|
*: rosttal együtt számított energia. Rost nélkül számított:
***: tartalmazza a fel nem szívódó cukoralkoholt
(1): természetesen előforduló cukrok a lisztekben
(2): fel nem szívódó cukoralkohol
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Alaprecept:
„Túrós” batyu vagy lekváros bukta (szénhidrát-csökkentett, paleo) tésztához alaprecept
Hozzávalók 4 db-hoz:
- 125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható ÉDES liszt
- 40 g meleg kókuszolaj - a tojás méretétől függően lehet, hogy igényel még egy keveset, ha a papírhoz ragadna, akkor adjunk még hozzá pár grammot, hogy jól kezelhető legyen a tészta!
- 2 tojásfehérje (M-es)
- 75 g forró víz
Elkészítésük:
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor olajos kézzel gyúrjuk át.
Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a videóban látottak szerint. Akinek nincs otthon szilikonos zsírpapírja (vagy nem a legjobb minőségű), az a sima sütőpapírt kenje le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.
Fontos megjegyzés: M-es és M-es tojás közt is van eltérés, ezért ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább! Illetve kenőkéssel nyúljon a tészta alá és úgy tekerje, formázza. :)
Sütési idő: előmelegített sütőben, légkeveréses funkción 175-180 fokon 25-28 perc.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen szeleteljük/fogyasszuk!
"Túrós" batyu töltelékhez tipp:
- 125 g Totu (tojás túró)
- 0,5 dl kókusztej (ha valaki túróval készítené, az hagyja ki a kókusztejet!)
- 2 g Szafi Fitt konjac liszt
- 2 tk. Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő
- 1/2 tk. citromhéj
- 1/2 tk. vanília őrlemény/aroma
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.