A földimandula liszt beilleszthető a paleo étrendbe is.
A hántolt földi mandula liszt a héjrésztől megszabadított földimandula gumóból készül. A héjrész eltávolítását mechanikus koptatással végzik, majd a termék rosttartalmát 6-7% körüli szinte állítják be. Az így kapott földimandula liszt élelmi rostokban gazdag termék.
Kellemes, mandula ízű termék amely natúr állapotban is fogyasztható.
A földimandula, a nevével ellentétben nem olajos mag, így az azokra érzékenyekek is beilleszthetik az étrendjükbe. Enyhén mandulás íze miatt helyettesítheti süteményekben a mandula vagy mandulaőrlemény használatát. Mivel természeténél fogva gluténmentes alapanyag, a gabonalisztek helyettesítésére is használható.
A földimandulából tejhelyettesítő ital is készíthető, ami a tejre érzékenyek, paleo vagy vegán étrendet követők számára helyettesítheti a tej fogyasztását.
Gluténmentes termék.
Átlagos tápérték | 100g földimandula lisztben |
Energia | 1821 kJ (437 kcal) |
Zsír: | 27 g |
– amelyből telített zsírsavak | 1,5 g |
Szénhidrát: | 40 g |
– amelyből cukrok* | 17 g |
Rost | 6 g |
Fehérje | 5,5 g |
Só | 0,13 g |
* A termék természetesen előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.