A zab Közép-Európában őshonos. Vízzel főzve kását készítenek belőle. A zabliszt, a zablepény, ( a haggis) skót nemzeti étel.
A leggazdagabb fehérje forrás a gabonák között
A gabonák közül fehérjében a leggazdagabb, és igen könnyen elkészíthető. A zabételek nem fekszik meg a gyomrot,és nem puffasztják fel az embert. Rosttartalmánál fogva a zab elősegíti az emésztési folyamatokat, nyálkaképző anyagai védő hatással van a szervezete gyomorfalára.
A zabban található nagy mennyiségű szelén egy antioxidáns hatású enzim alkotóeleme. Az E-vitaminnal együtt képes semlegesíteni a szabadgyököket.
100 g zab átlagosan a következőket tartalmazza
- 13 g fehérjét
- 1308 kJ energiát
- 5.4 g zsírt
- 66.1 g szénhidrátot
- 55 mg kalciumot
- 320 mg foszfort
- 4.6 mg vasat
- 10 mg nátriumot
- B1-B2 vitamint és niacint tartalmaz
Dénes-Natura Zab hántolt kiszerelése: 500g/csomag
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.