A zab értékes biológiai összetételű gabona. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 70-80 % található.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60 %.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet.
Zabpehely összetevők:
Zabpehely tápanyagtartaloma (100g-ban):
- Energiaérték 1460KJ / 350Kcal
- Fehérje 14g
- Szénhidrát 56g
- Zsír 6,9g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: E, B1, B2
Zabpehely felhasználása:
- fogyasztható tejjel, növényi tejjel, joghurttal, magában vagy több gabonapehellyel keverve.
Kiszerelés:1000g/csomag
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.